Xbox One’ın düşük konfigürasyonlu ve ucuz modeli 2016’da gelebilir

02

Oca

  • Xbox One’ın düşük konfigürasyonlu ve ucuz modeli 2016’da gelebilir

Xbox One ile büyük başarı elde eden Microsoft, Petri adlı sitede yer alan bir rapora göre 2016 yılı içerisinde daha düşük bir konfigürasyona sahip olan dolayısıyıla daha ucuz bir Xbox modelini piyasaya sürebilir.

Microsoft‘un bu düşük Xbox modelinin sadece Windows Store‘daki oyunları oynayacak bir kapasiteye sahip olan, TV’ye bağlanan bir eğlence sistemi olması bekleniyor. Aslında Microsoft’un buradaki amacı biraz da Apple TV‘ye rakip olacak ve televizyona bağlanan bir donanım yaratmak olabileceği ihtimali üzerinde duruyoruz. Microsoft’unu bunu da Xbox gibi bir marka değeri ve bilinirliği oluşmuş bir çatı altında yapması ihtimaller dahilinde.

Microsoft‘un son jenerasyon oyun konsolu Xbox One Kasım 2013’de piyasaya çıkmış ve o günden bu yana milyonlarca satmayı başarmıştı. Şimdi de Xbox One artık tam bir olgunluk dönemini yaşamaya başladığını söyleyebiliriz. Bildiğiniz gibi konsollar genelde piyasaya çıktıkları anda güçlü oyunlarla çıkar ve sonrasında hem geliştiriciler hem de konsol markası sisteme daha iyi hakim olmaya başladığı anda, ortaya daha iyi oyunlar çıkmaya başlıyor.

Credit Suisse Technology Conference adlı etkinlikte konuşan Microsoft’un pazarlama yöneticisi Yusuf Mehdi, 2016 yılının Xbox One sahipleri için en iyi oyunlarla karşılaşacakları yıl olduğunu belirtmişti.Microsoft’un Minecraft’ı satın almasından sonra Minecraft‘ın Xbox One sürümü 2016’da karşımıza çıkacak, bunun yanı sıra Gears of War 4Halo 5 ve yeni Tomb Raider oyunları da Xbox One sahiplerini heyecanlandıran oyunlardan. Bakalım 2016 yılında Xbox One bu kadar güçlü olması beklenirken, daha ucuz bir Xbox One modeli hangi pazarı hedefleyecek ve kendisine iyi bir yer bulabilecek mi?

Telefon
Telefon