Ünlü 9 SEO Ustasından SEO Taktikleri

15

Şub

  • Ünlü 9 SEO Ustasından SEO Taktikleri

Dünyaca ünlü 9 SEO uzmanının en dikkat ettiği SEO kriterlerini sizler için derledik. SEO’yu değerlendirirken vizyonunuzu ve bakış açınızı değiştirecek bu tavsiyeleri, diğer tüm dijital pazarlama çalışmalarınızda da dikkate almanızı öneririz.

1. John Biggs (TechCrunch Editörü ve Bloggers Boot Camp Eş Yazarı)

“Sürekli yazmanız gereklidir, çünkü taze içerik en önemli anahtardır. Web sitesini sürekli güncel tutarak okuyucuların tekrar sitenize uğramasını sağlayın. Unutmayın ki SEO bağlılık ile gelir hile ile değil. “

2. Tim Grice  Bill (Search at Branded3 Direktörü)

“Link manipülasyonu yavaş yavaş Google tarafından öldürüldükçe, sektörünüzü etkileyebilecek değerli kitleye ulaşmak önemli bir ihtiyaç oluşturmuştur. Google’ın istediği özgün kitlesi olan yayımcı tarzı, ulaştığı ve söz konusu “gerçek” yayımcılarla sıkı bağlar kurduğu tarzdır. E-posta ve telefon bu kitleyle iletişim kurmak adına her zaman olacaktır fakat sosyal medya bu yayımcılarla etkili iletişim kurmak için muhteşem bir yoldur.”

3. Danny Sullivan (Search Engine Land Genel Yayın Yönetmeni)

“Arama motorları, zor linkler olarak tanımladığı kazanılması çaba gerektiren linkleri alan siteleri ödüllendirmek istiyor. Yüksek standartlı bir yayımcıda, daha önce başka bir yerde yazılmamış bir misafir postunun yayınlanması bu zor linke örnek olabilir. Link kazanmak için hedefleyeceğiniz siteler, sizin ve potansiyel müşterilerinizin düzenli olarak takip ettiği siteler olmalıdır. Site yöneticileri ile iletişim kurmaya çalışıp onlardan yayımladıkları içerikler ile ilgili şartlar hakkında bilgi almaya çalışın. Aldığınız bu bilgilerle de sitenizi uygun bir şekilde önenerek, site yetkililerine iletin.”

4. Kaan Gülten (SEO Hocası & Webtures Kurucusu)

Kendinizi arama yapan insanların yerine koyarak o arama sonucundan neler beklendiğini değerlendirin. Bu sayede Google’ın bundan sonra gelecek tüm algoritmalarına, en iyi şekilde hizmet etmiş olacak ve sıralamanızı sürekli koruyabileceksiniz. Ürün fiyatı arayan insanlar için oluşturacağınız sayfa, fiyatla ilgili bir makale bulundurursa bu arama motorları tarafından etkili bulunabilir, ama fiyat tablosu olursa veya girilecek özelliklere göre dinamik fiyat hesaplama sistemi olursa bu arama motorlarının algoritmalarından daha üstün ve daha faydalı bir iş çıkardığınız anlamına gelecektir. SEO’daki en önemli kriter = “Faydalı Olmak”tır.

5. Brian Provost (Define Media Group Dijital Strateji Başkan Yardımcısı)

Buzzfeed ya da Upworthy gibi sosyal ve tık tuzağı sitelerin, SEO’lar üzerinde nasıl bu kadar etkili olduğunu Brian Provost, şöyle cevaplıyor: “Cevap linklerdir. Sosyal Medya büyük bir kaldıraç oluşturan büyük bir linktir ve backlink profiliniz arama motorlarında bir şeyleri niye sıraladığınıza dair hala en ağırlıklı bileşendir.”

6. Aaron Wall (SEO Blog Kurucusu)

“SEO çalışmalarında genelde dikey piyasalar gözden kaçmaktadır. Google optimizasyonunda SEO’nun aksine niçin Google’ın arkasındakileri araştırmamız gerek? Örneğin, Amazon’da online satış yapan bir firmasınız, peki hiç şu soruları kendinize sordunuz mu? Amazon’da güzel bir yer edinmek neler yapılmış, insanlar neler söylemiş, şikayetleri neler, nelerden hoşlanıyorlar, hangi dilleri kullanıyorlar?”

7. Will Critchlow (Distilled Kurucusu)

“SEO’daki kilit nokta, şirketinizin doğru altyapıya (CMS), içerik kalitesine ve bunu yürütecek bir ekibe sahip olması ve bunu arama motorlarına kanıtlayabilmesidir. Eğer bu önemli hususlardan herhangi biri eksik olursa, modern online pazarlamada başarılı olamazsınız.

8. Bill Hazelton (Spirecast CEO)

“Yeni SEO paradigmasında linklerin inşa edilmesinden ziyade kazanılması gerektiğidir. Kazanılmış linkler ya da kazanılmış medya, geçmişteki yok olan eski içerik modeli ile uyuşmamaktadır. İçerik varlığınız, sonradan akla gelen düşünceleriniz değil SEO stratejinizin en önemli öğelerinden biri olmak zorundadır. Gerçek linkler kazanmak üst kalitede içerik gerektirir. Bu durumda pek çok online işletme için yatırım ve sürekli bir bağlılık gerektirdiği için gerçekleştirilmesi basit olmayacaktır. Kısacası içeriğe basit bir gider olarak bakılmak yerine markanız için önemli bir yatırım olduğu gözüyle bakılmalıdır.”

9. Brian Dean (Backlinko Kurucusu)

“Deneyimlerime dayanarak insanlara vereceğim tavsiye; makale okumakla daha az zaman harcamak ve Google sonuçlarına daha fazla vakit ayırmaktır. Pek çok makale, insanların SEO ile ilgili fikirleri ve bu konudaki çalışmalarından ibarettir. Bunlar gerçek dünyadan elde edilen kanıtın üstüne asla geçemez. Bu yüzden Ahrefs, Majestic SEO gibi araçları kullanarak hangi linklerin gerçekten çalıştığını görün ve bu şekilde linkleri yapmak için de sürekli çalışın.”

Telefon
Telefon