Site Hızı Önemi

22

Şub

  • Site Hızı Önemi

Site Hızı Önemi; Web sitenizin site hızı önemi kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemlidir. Çoğu kişi sadece web sitesinin seo bakımından kuvvetli olması için bir çok çalışma yapmaktadır. Ancak sitenin site hızı çoğu zaman gözden kaçmaktadır. Site hızı önemi kullanıcıların sitenizde daha fazla gezmesi için çok önemlidir. Sitenizin siteleri hızlı açıldığında kullanıcıların sitenizde durma süresi de artacaktır. Yapılan araştırmalarda 5 saniyeden daha fazla açılansiteleri kullanıcıların ciddi bir oranı sitelerin açılmasını
beklemeden çıkmaktadır. Bu nedenle sitenizin oldukça hızlı bir şekilde açılması gerekir. Bunun için sunucunuza yatırım yapmalısınız.

Site açılış hızı kullanıcı deneyimi olumlu bir şekilde etkilediği için bu durum sizi Google gözünde de yükseltecektir. Çünkü Google kullanıcı deneyimini incelemektedir. Sizin kullanıcı deneyimini iyi olduğu sürece bu sizlere her zaman artı bir değer kazandıracaktır.

Özellikle e-ticaret sitelerinde site açma hızı oldukça önemlidir. Çünkü günümüzde bir ürün bir çok sitede satılabilmektedir. Bu nedenle sizin sitenizin işlemleri yavaş bir şekilde gerçekleştirmesi kullanıcının farklı sitelere yönelmesine neden olabilir.

Sitenizin hızı eğer yavaşsa hosting firmanız ile görüşerek daha iyi server desteği alabilirsiniz. Ayrıca site içerisinde optimize etmekte sitenizin site açılışında daha hızlı olmasını sağlayacaktır. Bunun için öncelikle temanızın iyi optimize edilmesi gerekir. Sitenizde yüklediğiniz resimlerinde boyutlarını ayarlamalısınız. Gereksiz büyük dosyalar sitenizi her zaman yavaşlatacaktır. Sitenizin hızını arttırdığınızda kullanıcı deneyiminin arttığını göreceksiniz.

Telefon
Telefon