SEO İçin Google Haritalar Sıralaması

14

Mart

  • SEO İçin Google Haritalar Sıralaması

Google Haritalar Sıralaması; Herhangi bir hizmet için arama motorunu çalıştırdığınızda karşınıza sizin yakınınızda olan işletmeler haritada çıkacaktır. Google haritalar sıralaması da işte tam burada önemli bir hal almaya başladı. Hizmet veren şirketler sitelerinin ilk sayfada çıkması için haritaları da artık kullanmaya başladı. Google haritalar seo doğru bir şekilde kullanıldığında az rekabet ile çok ziyaretçiye ulaşabilirsiniz.

Şunu unutmamanız gerekir ki haritalarda sadece insanların ihtiyacı olduğu bölgeler tercih edilmektedir. Bu yüzden çalışma alanınızı çok doğru bir şekilde belirlemelisiniz.

Google map sıralaması için ilk sayfada çıkmak istiyorsanız bazı detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunlardan biri de harita başlığıdır. Harita başlığı yaptığınız iş ile alakalı olduğunda aramalarda üstlerde çıkmanız daha da kolaylaşacaktır. Ancak burada işin dozunu iyi ayarlamanız gerekmektedir. Bir çok iş tanımı olarak anahtar kelime girer gibi başlık oluşturduğunuzda bu size zarar verecektir. Sadece olması her zaman iyidir.

Haritalarda açıklama kısmı kısa ve öz bir şekilde içerisinde hizmetinizin anahtar kelimesinin de geçtiği bir bölüm oluşturmalısınız.

Bu çalışmalar sonrasında sıralamalarda üstlerde çıkmak için son iki unsur ise yorum ve şirket hakkında bilgi oranı. Kullanıcı yorumları ne kadar çok olursa Google gözünde şirketin değeri artar. Bu da ilk sıralarda çıkmanıza neden olur. Ayrıca şirketiniz hakkında ne kadar çok bilgi verirseniz bu size sıralamada oldukça işe yarar bir çalışma haline geçecektir. Şirketinizin hangi günler çalıştığı, çalışma saatleri ve diğer çalışma kriterleri belirtilmelidir.

Telefon
Telefon