Samsung ile 4G Otomobilde!

24

Şub

  • Samsung ile 4G Otomobilde!

Samsung, 4G bağlantısı ile otomobil sistemlerimi geliştirmeyi amaçlıyor. Yeni çözüm, akıllı otomobil teknolojilerine yeni bir boyut getirecek. Detaylar haberimizde.

Samsung4G teknolojisini otomobillere uyumlu hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Slash Gear haberine göre, çok yakında akıllı otomobillerde Samsung etkisini görebileceğiz.

Samsung henüz otomobil üretme yoluna gitmiyor; fakat mevcut aracı akıllı otomobil haline getirmeyi amaçlayan bir bağlantıyı inşa etme hazırlığında olduğunu söyleyebiliriz.

Otomobillerin direksiyonun altında bulunan OBD-2 portuna LTE donanımlı motor kontrolü takarak, sürücülerin işini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

WiFi HotSpot işlevselliğinin yanı sıra ayrıntılı sürüş performansı, araç bakım üniteleri kontrolü gibi özellikleri kullanıcılar için kolaylaştırıyor.

Çözüm, ilk etapta ABD’de AT&T operatörü kullanıcılarına, Tizen akıllı otomobil teknolojileri ile sunulacak.

Sürücülerin, sigorta güvencesi ile sahip olacağı ürün, AXA şirketi ile ortak bir çalışma yürütecek. Ayrıca, henüz detayları açıklanmasa da, IBM, Ericsson, Cisco, HERE gibi firmaların da teknolojinin içerisinde olduğu belirtiliyor.

OBD-2 teknolojisinin her ne kadar otomobillerde daha öncesinde birkaç firma tarafından kullansa da, Samsung’un öncülüğünün teknolojiye yeni bir ivme kazandıracağı kesin gibi gözüküyor.

Çözümün 2016’nın üçüncü çeyreğinden itibaren kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Telefon
Telefon