Pepsi, Çin’de Android işletim sistemli telefon çıkaracak

28

Oca

  • Pepsi, Çin’de Android işletim sistemli telefon çıkaracak

Kola üreticisi olarak tanıdığımız Pepsi‘nin, Çin pazarına özel olarak üreteceği Android işletim sistemli bir akıllı telefonu pazara sürmeye hazırlandığı söylentisi, PepsiCo‘nun basın sözcüsünün ürünü onaylamasıyla birlikte resmiyet kazandı.

Pepsi’nin Android işletim sistemli akıllı telefonuPepsi P1 ismini alacak. 20 Ekim tarihinden itibaren sadece Çin pazarında satılmaya başlanması planlanan Pepsi P1’in fiyatı 205 dolar civarında olacak. Pepsi P1’in ilk sızan görüntülerine bakılırsa, telefonun arkasında bir Pepsi logosu yer alacak. Telefonun ana ekranında ise yine Pepsi logosundan bir kesit göreceğiz.

5.5 inç ekrana sahip olacak, 1080p HD çözünürlük destekleyecek olan Pepsi P1, 1.7Ghz’lik MediaTek işlemciye sahip. 2GB RAM’e sahip Pepsi P1’in dahili hafızası ise 16GB olacak. 13 megapiksellik ön kamerası, 5 megapiksellik arka kamerası ile P1, Android 5 Lollipop işletim sistemiyle çalışacak. Cihazın bataryası ise 3000 mAH gücünde.

Pepsi P1’in yukarıdaki teknik özelliklerine göz attığımızda giriş seviyesi bir akıllı telefon olacağını söyleyebiliriz. 205 dolar civarındaki fiyatıyla sadece Çin pazarından pay kapmaya çalışacak. Gelen ilk bilgilere göre, Pepsi cihazı başka bir üreticiye kendi adına ürettiriyor. Kısacası Pepsi’nin tamamen akıllı telefon işine el attığını söylememiz mümkün değil, fakat yine de ciddi bir adım attığı ve deneme yaptığı kesin. Pepsi P1 akıllı telefonunun resmi duyurusunun önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Telefon
Telefon