Küresel mobil reklam ağı InMobi, Türkiye’de Bullseye Worldwide ile anlaştı

01

Şub

  • Küresel mobil reklam ağı InMobi, Türkiye’de Bullseye Worldwide ile anlaştı

Dünyanın en büyük mobil reklam ağlarından InMobi Türkiye adtech sektöründeki dişli oyunculardan biri haline geliyor. Türkiye’nin önde gelen dijital reklam ajanslarından Bullseye Worldwide ile imzalanan anlaşma ile Bullseye şirketin Türkiye’deki temsilcisi haline geliyor.

Anlaşma kapsamında Türkiye’de InMobi’nin reklam ağındaki müşterilerinin yönetimini Bullseye üstlenecek.

InMobi, aşina olmayanlar için, dünyanın en büyük mobil reklam ağlarından birine sahip, şirketin kendi iddiası bu alandaki en büyük bağımsız ağ olması. Mobil reklam ağının büyüklüğü yer yer Facebook ve Google ile kıyaslanan InMobi’nin ağında bugün aylık 1 milyar aktif kullanıcı var. Bugüne kadar 2.6 milyar adet uygulama indirilmesini takip eden InMobi reklam ağında, 200 ülkede aylık 138 milyar etki yaratıyor.

2012 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren InMobi’nin Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesi Satış Müdürü Andy Powell‘ın paylaştığı verilere göre, Türkiye’de şu anda 14.4 milyon akıllı telefon InMobi ağında. Aylık 675 milyon reklam isteği yaratılan ağda yalnızca İstanbul’da sağlanan etki sayısı 317 milyon.

InMobi ve Bullseye işbirliği kapsamında Bullseye, InMobi çözümlerini Türkiye’de yaygınlaştırmayı amaçlıyor. 2014 yılında Türkiye’de operasyonlarına başlayan Bullseye’ın kurucu ortağı Afşin Avcı, Bullseye’ın Asya’dan Avrupa’ya yeni trendleri yakın takip eden ve bunları yaratan bir şirket olduğuna vurgu yapıyor. Küresel hedefli Bullseye için bu iş birliğinin oldukça öğretici bir deneyim olacağını söyleyebiliriz.

Bize göre, iş birliğinin ilerleyen dönemlerde InMobi’nin Bullseye’a ortak olmasıyla sonuçlanması da olası. Zira bugüne kadar beş farklı satın alma yapan InMobi açısından rekabetin gittikçe yoğunlaştığı Türkiye kritik pazarlardan biri. InMobi bugüne kadar aralarında KPCH ve SoftBank’in olduğu yatırımcılardan 220 milyon dolar yatırım almıştı. Hindistan merkezli girişim Asya’nın gözde 20 unicorn’undan biri.

Microsoft’un InMobi’yi 2 milyar dolara satın alacağı doğru mu?

InMobi bir süredir Microsoft tarafından satın alınacağına yönelik haberlerle gündemde. Daha önce Google ve Yahoo ile adı anılan InMobi’nin Microsoft tarafından 2 milyar dolarlık bir bedelle satın alınacağı söyleniyor. Bu konuyla ilgili de yorumlarını sorma fırsatını bulduğumuz Andy Powell ise gelişmeyi tamamen reddetti.

Telefon
Telefon