Hootsumo İTÜ Çekirdek'te BigBang2017 finaline çıkmaya hak kazandı.

19

Kas

  • Hootsumo İTÜ Çekirdek

Zamanın en değerli olduğu günümüzde hepimiz online görüşmeler yapıyor ve bu süreçte pek çok sorun yaşıyoruz. Hootsumo da bu sorunlara çözüm olmak için ortaya çıkmış bir girişim. Topluluklar için görüntü, ses ve mesajlaşma kanalları sunan Hootsumo masaüstü programlar, kurulum ve uzun üyelik süreçleri olmadan web tarayıcıları üzerinden hızlı ve kolay erişim sağlayan video, ses ve yazılı mesajlaşma uygulamasıdır.

Mart 2017’den itibaren İTÜ Çekirdekte geliştirilmekte olan Hootsumo 8-9 Kasım’da yapılan yarı final sonucunda BigBang2017 TOP 20 girişimleri arasına girerek final sahnesine çıkmaya hak kazandı. 

Hitap ettikleri hedef kitleleri; gamer, devoloper ve startup toplulukları olarak tanımlayan girişim; toplulukların erişebilecekleri yüksek kullanıcı sayılarında da iletişimlerini ve canlı görüşmelerine olanak sağlayabilecek teknik bir alt yapıya sahip olarak kurgulanmış. Online görüşmeler esnasında kullanıcılara ait görüntü ve sesler sunucu tarafında mixing işlemi yapılmadan ve kalitesi üzerinde oynanmadan karşıya iletilir.. Hootsumo, protokol bağımsız yapısı ile diğer iletişim ve mesajlaşma uygulamaları ile köprüler kurabilmekte. Yakın zamanda IRC, Slack ve Gitter köprülerini yayına alacak olan girişim ekibi, bu sayede diğer uygulamalarda yer alan tüm mesajlaşma kanallarınıza bağlanarak, mesaj alıp göndermenize imkan tanıyacak. İlk kullanıcıları ile yakın zamanda buluşan Hootsumo, İTÜ Çekirdeğin sağladığı network ve destek ile konsantrasyonunu yurt dışında büyümeye çevirmiş durumda.

Telefon
Telefon