Hidrojenle Çalışan Kamyon Nikola One, Bir depo ile yaklaşık 2000 km yol yapabiliyor.

02

Ara

  • Hidrojenle Çalışan Kamyon Nikola One, Bir depo ile yaklaşık 2000 km yol yapabiliyor.

Benzinden uzaklaşan sadece binek otomobiller değil, artık büyük araçlarda fosil yakıtlara veda ediyor. Nikola hidrojen kullanan Nikola One isimli uzun mesafeli kamyonunu tanıttı. Üreticisine göre 2020 yılında piyasa sürülecek yarı kamyon yük taşımaya başlayabilecek.

Sınıf 8 olarak tanımlanan yarı kamyon tek yakıt ikmali ile 800 ila 1200 mil arasındaki mesafeyi kat edebilecek. Üretici şirket Nikola ayrıca yeni kamyonların ihtiyacı olan hidrojen yakıtı ihtiyacını gidermek için Birleşik Devletler ve Kanada karayolları boyunca yeni istasyonlar kurmayı planladığını açıkladı. Bu istasyonların açılmasına 2018 başlanacak ve 2019 yılında projenin bitmiş olması planlanıyor.

CEO’su Trevor Milton’a göre, kamyonun navigasyon sistemi destinasyonlar arasındaki ekonomik rotayı belirleyecek. Bu hat , Tesla’da bulunana benzer şekilde geniş bir ekran ile gösterilecek.

Nikola hidrojenle çalışan bu kamyon Nikola One’ın hala nerede üretileceğini açıklamış değil. Bo konuda şirket karar vermeye çalışıyor ancak şimdiden 800’den fazla sipariş almış durumda.

Telefon
Telefon