Google minyatür harikalar diyarını Street View’a taşıdı

18

Oca

  • Google minyatür harikalar diyarını Street View’a taşıdı

İnternet devi Google, Street View adını verdiği özelliğiyle dünyanın dört bir yanını 3 boyutlu olarak tıpkı oradaymışız gibi ekranlarımıza getiriyor.

Bugüne dek ülkemizden de pek çok sokağıSokak Görünümü ile çeken Google, ürünün tanıtımını sağlamak adına pek çok özel mekanı da çekiyor.

Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan ve dünyanın en büyük maket demir yollarına sahip olma özelliğini taşıyan Miniatur Wunderland, Sokak Görünümü’ne taşınan son özel mekanlardan biri. 6400 metrekare alan üzerinde kurulu olan mini kent, 2020 yılında 10 bin metrekareye kadar genişlemeyi öngörüyor.

Büyük bir emeğin sonucu olan Miniatur Wunderland, Hamburg’a turist çekmeyi dahi başarabilen ve toplam bedeli 12 milyon Euroyu bulan dev bir proje niteliği taşıyor. 230 çalışanın görev aldığı mini kentte, maketler yüz binlerce saat mesai sonucunda oluşturulmuş. Maket trenlerin boyutunun 14 metreyi aştığını Hamburg’daki mini kentte dünyanın pek çok bölgesinden öğeler bulunuyor. Maket kentin havalimanında günde 360 uçak inip kalkarken, 15 bine yakın vagon raylarda, 9 bine yakın araç ise yollarda yer alıyor.

Telefon
Telefon