Drone ile uçuşa geçtik

11

Oca

  • Drone ile uçuşa geçtik

CES 2016 fuarının son günlerine girerken çılgınlıklara girildi. Tek kişilik drone ilk defa CES 2016 fuarında görücüye çıktı.

Çin kökenli drone üreticisi olan Ehang firması Ehang 184 adlı ürün ile oldukça ilgi çektiğini söyleyebiliriz. Ürünün ilgi çeken bir başka yanı ise dört rotora ve bu dört rotorda 8 elektrikli motora sahip olması. Ehang 184’ü bir drone değil de daha çok mini bir helikoptere benzettiğimizi söylemeden edemeyeceğim. İç dizaynında dahili GPS sistemi ile siz hiçbir şeye dokunmadan uçma keyfini yaşayabiliyorsunuz. Sizin yapmanız gereken tek şey haritada gitmek istediğiniz noktayı işaretlemek ve arkanıza uzanmak olacaktır.

Ehang 184 ayrıca saatte 100 km hıza erişebiliyor. Bu günümüz teknolojisinin ne kadar ilerlediğini göstermekte. Ayrıca 100 kiloya kadar bir yolcuyu havada 23 dakika uçurabiliyor. Tabii yolcunun yükünün ve hava durumu koşullarının bu süreyi etkilediğini söylemeden haberimizi noktalamayalım.

Okuyucularımızın aklındaki soruyu şuan duyar gibiyim. Ya havada bozulursa veya bir tehlikeli durum söz konusu olursa ne olacak ? İşte sorunuzun cevabını Ehang firması sizin için hepsini düşündü ve tehlikeli bir anda veya bir sistem arızası durumunda Ehang 184 kendisini güvenli uçuş moduna geçiyor ve uygun bir noktaya iniş yapıp yolcuyu tehlikeye sokmuyor. 

Telefon
Telefon