Doktorderki, doktorlarla kişiye özel sağlık danışmanlığı hizmetini mobile getiriyor

05

Eyl

  • Doktorderki, doktorlarla kişiye özel sağlık danışmanlığı hizmetini mobile getiriyor

Hastaneye gitmeden doktora danışmak isteyenler için bir özel iletişim kanalı olarak kurgulanan Doktorderki, ilk mobil uygulamasını yayınladı. Kullanıcıların mobil platformundaki doktorlarla uygulama içinden mesajlaşmasını sağlayan Doktorderki, üyelik tabanlı olmasıyla benzerlerinden ayrışıyor.

Türkiye’de doktor danışan ekseninde kurgulanan mobil uygulamaların önemli bir bölümü randevu hizmetiyle öne çıkıyor. Eniyihekimnbsp;gibi ziyaretçilerin doktorlarla iletişim kurmasını sağlayan platformlarda ise doktor-danışan görüşmeleri genellikle tek soru ve cevapla sınırlı kalıyor. Yani tam anlamıyla bir mobil sağlık danışmanlığı hizmetinden söz etmek mümkün değil. Bu sorunu adresleyen Doktorderki, doktora gitmeye çekinen, muayene için vakti olmayan ya da doktor görmeyi gerektirmeyen hafif vakalarla ilgili kullanıcıların soru(n)larıyla ilgili doğru yönlendirilmesini amaçlıyor.

Doktorderki, “sağlıkçı” ailelerden gelen iki kurucu ortak, Koç Üniversitesi öğrencisi Berke Uygun ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Anıl Şimşek‘in ortak girişimi. Yaklaşık dört ay içinde geliştirilen uygulama için ilgili doktorlara referans aracılığıyla ulaşan ikili, doktorların her biriyle ayrı ayrı görüştüklerini ve ikna sürecinden geçtiklerini söylüyorlar. İkili Eskişehir’den İstanbul’a kadar yaklaşık 100 doktorla görüştükleri süreç sonunda bunlardan 16’sını Doktorderki’de yer almaya ikna etmiş. Doktorderki’de yer alan doktorların yüzde 80’inin Acıbadem Hastanesi’nden olduğu paylaştıkları bilgiler arasında.

 

Telefon
Telefon