Bir sonraki akıllı saatiniz terinizi analiz edecek

09

Şub

  • Bir sonraki akıllı saatiniz terinizi analiz edecek

Bir  akıllı saat  kullanıcısıysanız, cihazın potansiyelini düşündüğünüzde bugün kolunuza giydiğiniz şeyin size bir prototip gibi görünmesi kuvvetle muhtemel. Yolun henüz başındaki bu teknolojiyle ilgili yeni bir ufuk, cihazların vücut sıvılarını analiz etmesinin mümkün hale gelmesiyle  aşılıyor.

The University of California, Berkeley’den bir grup araştırmacı tarafından geliştirilen yeni sensörler ter sıvısını analiz edebiliyor. Esnek ve giyilebilir bu sensörler hareket halindeyken salgılanan vücut sıvısını gerçek zamanlı olarak analiz edip, sonuçlarını akıllı telefonda gösterebiliyor.

Ter sıvısının analizinde glukoz ve laktoz gibi metabolitler; sodyum ve potasyum iyonları gibi elektrolitlerin ölçümünün yapılabildiği belirtiliyor. Sensörler çalışma sırasında doğru analiz için belirli aralıklarla vücut ısısını da ölçüyorlar. Sensörlerin giyilebilir cihazlarda ve dolayısıyla dijital sağlık alanında bir mihenk taşı olabileceği söylenebilir. Araştırmacılarsa bir sonraki aşamada daha fazla sayıda kimyasalı ayrışmayı ve ter analizlerinin kişilerin psikolojik durumlarıyla ilgili ipuçları verip vermediğini anlamayı amaçlıyorlar.

Telefon
Telefon